Bernat Joan i Marí

Bernat Joan i Marí

Brots de barbàrie

La setmana passada ens varen colpir les imatges, no gaire difoses entre nosaltres, de la violència en què va desembocar la manifestació antivacunes que va discórrer pels carrers de Roma.

Camus i Nietzsche avui

S’acaba de reeditar la magnífica traducció catalana de L’home revoltat, d’Albert Camus, a càrrec de Joan Fuster i de Josep Palàcios.

El primíssim fil de la malversació

La democràcia consisteix, entre d’altres coses, a triar els nostres representants perquè decideixin polítiques públiques per a l’àmbit per al qual hagin estat escollits.

Sánchez com Rajoy

Deia Josep Pla que no hi ha res que s’assembli més a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres. Sí, així de clar ho deixava en Pla.

D’aeroports

La intuïció em diu que l’atzagaiada del govern d’en Sánchez no ve de la manca d’entesa sobre el projecte, sinó de la voluntat del PSOE de llimar tant com pugui Esquerra Republicana.

Medicina: A les portes d’un nou curs

No hem vist per enlloc que a les Illes Balears es demani una gestió pròpia dels MIR i els IIR, encara que entenem que seria important per a la qualitat de la formació de metges i infermers a les nostres illes.

Xiulant na Colau

Els fets varen tenir lloc a la inauguració de les Festes de Gràcia, l’antiga vila afegida a Barcelona fa poc més de cent anys.

Mir, iir i la casta jacobina

Particularment, pens que la Generalitat de Catalunya no hauria d’afluixar i hauria de fer complir, més aviat que prompte, allò que s’ha acordat.

Xenofòbia quotidiana

A l’estiu, la xenofòbia entieivissenca (per extensió, anticatalana) no s’atura. Funciona a ple rendiment, com durant tota la resta de l’any.